EPK

Sylfide

Nordiske rødder i moderne produktion


Sylfide vokalmusikken i front og bygger bro mellem traditionel folkemusik og populærmusikken.Bandet er et nyt band på den danske folkscene, medlemmer er kendt fra andre DMA-nominerede bands på den danske folkscene, herunder Hvalfugl, Tailcoat, Mads Hansens Kapel, Mynsterland og Nevesta's Voice. 

Bio 


Sylfide er et nyt ungt skud på den danske folkscene, der med vokal og poetisk dansk lyrik i front, undersøger hvilken plads folkemusikken har idag. Sangene og melodierne er vokset ud af den nordiske folketraditions rolighed og hjemmelighed, og favner samtidig nutiden med feminin styrke og sensitivitet. Lydbilledet udgøres af sfærisk harpe, violin, melodisk bas og klaver og en krystalklar vokal.


På repertoiret findes både originale melodier og sange, samt fortolkninger af folkesange og nordiske dansemelodier tilsat nye dansk tekst.


Sylfideforener både i komposition og lyd den nordiske folkemusik med moderne sangskrivning og tilføjer elementer fra poppens verden. Melodierne trækker tråde fra svenske polskaer og danske folkedanse og iklædes på elegant vis flader af synthesizer, reallyde af dansende fødder og eventyrlige harpelyde. Teksterne trækker også på vores fælles kulturarv, fra mytologiske væsner til håndarbejde og kendte danske farvande, og finder sig til rette et tidsløst sted mellem det moderne og traditionelle.


Helene Tungelund (vokal & keltisk harpe), Jonas Clausen (violin, mandolin), Jonathan Fjord Bredholt (klaver & tangenter) samt Emil Ringtved Nielsen (bas).