BLÅT LYS

BLÅT LYS: En balinstallation


Sylfides musik skaber rammerne om koncertinstallationen BLÅT LYS der tager udgangspunkt i de nordiske folkedanse

– derfor kalder vi det en balinstallation.

Gennem samarbejde med unge folkedansere og en designer, har vi skabt en unik koncertform der sætter folkedansen inden i en nærmest futuristisk ramme og på magisk vis fremhæver omdrejningerne i de nordiske pardanse. Brug af LED-lys i kostumer og scenografi gør koncertinstallationen til en helhedsoplevelse, der stemningsfuldt forener tradition og ny original musik. 

 

Balinstallationen tager udgangspunkt i balformatet, den traditionelle brugsform for den nordiske folkemusik, samt den moderne koncertform og bygger bro mellem kunst- og brugsmusik. Musikken er placeret i midten og publikum i en ring udenom og herved opnås en scene på 360 grader og publikum får følelsen af at være beskuer til et bal. Det helt essentielle traditionelle aspekt er, at der ikke er nogen scene men at dans, sang og musik smelter sammen.
Til slut inviteres publikum til at være en del af dansen og vi indleder gerne aftenen med en danseintroduktion.

"En fornøjelse at se et ungt band give sig i kast med en anderledes koncertform, hvor man både implementerede dansen som en vigtig part af den utraditionelle oplevelse og også udnyttede lys og mørke til en slags totalteater i koncertform."


Rootszone.dk 


Læs resten af anmeldelsen HER 

Sylfide II
DSC_8818
DSC_8801
DSC_8788
DSC_8786

KONTAKT 

 

Helene @ tungelund.dk